cookies

Written by Super User on . Posted in Uncategorised

Privacy statement

The privacy statement refers to the website www.poldi.si (hereinafter our Website). If our web offer contains links to websites of other services or web content providers, these are accordingly marked in the text. 

OKARINA ETNO d.o.o. (hereinafter our Company) collects and uses personal data exclusively in accordance with the valid Law on the Protection of Personal Data. Personal data such as name, address, e-Mail address, mobile phone number are stored only for the purpose of communication with the client and are restricted to the online inquiry form you fill out. Your data are not provided to Third Parties.

Data collecting and storage
In order to visit our Website we do not need any of your personal data. You need to provide your personal data only when filling out our online inquiry form. With your visit to our Website we only note information on the name of your online provider and the website from which you are accessing our Website from. With regard to this you as a web user stay completely anonymous, as we actually do not need any of your personal information. Your data will strictly be assessed for statistical purposes only (e.g. number of visits to our Website).

What are cookies?
Cookies are small text files that provide us with information on the number of visits of each individual and their points of interest during these visits. Cookies by themselves do not contain any data that might endanger the identity of any individual. The web user always gets the chance to enable or disable cookies.
Cookies are small text files the majority of websites store in the user's device for accessing the Web with the purpose of recognizing specific devices the users used while accessing the Web. Their storage underlies the strict control of the used browser – the users can therefore optionally enable of disable the cookies storage.

Why are cookies necessary?
Cookies are of importance for assuring friendly web services to the users.
The most common functions of web-business would not be possible without cookies.
By using cookies the interaction between web users and the website is faster and easier. By using cookies the website is able to memorize each user's preferences and experiences so time is saved and browsing the web is more effective and comfortable.

Why do websites use cookies?
Cookies are used by the majority of websites. They are convenient means of keeping the web content up-to-date and appropriate in order to correspond to the interests and preferences of each individual web user. Therefore there are several advantages of using cookies – first of all their ability to store data on the website's condition (details on each website's adaptation); cookies enable the execution of several web services (web stores), raise statistics of users' habits etc. The frequency of visits can only be monitored by cookies.
Companies can assess the efficiency of their website's concept as well as the suitability and number of advertisement they are offering to their users on the web.

Cookie types on our Website

 

Name of cookie  Purpose Expiry date of cookie  Company
 _utma  Statistics of visits the the Website 2 years  Google Analytics
 _utmb  Statistics of visits the the Website  30 minutes  Google Analytics
 _utmc  Statistics of visits the the Website  When closing the browser  Google Analytics
_utmz Statistics of visits the the Website  6 days Google Analytics

Why do we use cookies?

Google Analytics _utma, _utmb, _utmc, _utmz
These cookies are used to collect information about how visitors use our site. We use the information to compile reports and to help us improve the site. The cookies collect information in an anonymous form that does not identify a visitor, including the number of visitors to the site, where visitors have come to the site from and the pages they visited. This helps us to improve the way our website works, for example by making sure users are finding what they need easily. 
Click here for an overview of privacy at Google

Cookies Google maps
Cookies are used for memorizing the user settings on the maps.

Session cookie
Session cookies are vital for the functioning of the content editing and displaying system. This cookie is in charge of the correct receiving of messages and contents on the website. The cookie is deleted when the user leaves the website.

Component for the display of the cookie notice - ccm_cookies_accepted
The component installs the cookie so the web browser remembers the enabling or disabling of the cookies.

You can enable or disable the cookie functions, though if cookies disabled some of the services will not function correctly. All cookies are set by third parties and as an alternative you can use tools of third parties to disable the cookies.

You can disable cookies in your browser by yourself. Below are some links to the instructions for each browser:

MOZILLA FIREFOX
INTERNET EXPLORER
CHROME
SAFARI 

The cookies used on our Website are in compliance with the directives of:
Information Commissioner of the Republic Slovenia
International Chamber of Commerce

 

Aktivnosti na Bledu

Written by Super User on . Posted in Uncategorised

Golf

Bled golf origNa Bledu je največje slovensko igrišče za golf. Igrate ga lahko od marca do novembra in je znano kot eno najlepših v Evropi. Leži 2 km vzhodno od Bleda na terasi, 60 m visoko nad kanjonom Save. Nadmorska višina igrišča je 504 do 520 m. Zemljišče je rahlo razgibano, poraslo z gozdom. Čudovito ozadje visokih Karavank na severni strani in ostrih grebenov Julijskih Alp, s Triglavom v daljavi zahodnega obzorja, zagotavljajo nepozabna doživetja ... VEČ ...

crta

Kolesarjenje

Sport cycling excursion 2 2239 origPopotovanje s kolesom je pravzaprav najboljša oblika spoznavanja neke pokrajine. Blejski kot je zelo primeren za kolesarje, pa naj bodo to nezahtevni starejši gostje in mlade družine ali pa zagrizeni rekreativci. Posebnih prog samo za kolesarje na Bledu in okolici ni, ker pa ni veliko prometa, so za kolesarje primerne skoraj vse ceste. Lokalne ceste in kolovozne poti med vasmi v okolici Bleda so primerne za krajše kolesarske izlete ... VEČ ...

crta

Planinarjenje in treking

aktivnostiKuliso Bleda sestavljajo gozdovi Pokljuke, Mežakle in Jelovice, v ozadju pa na eni strani Julijske Alpe s Triglavom, Rjavino in Debelo pečjo, na drugi Karavanke s Stolom, Vrtačo in Begunjščico,na vzhodu pa se ob jasnem vremenu vidijo tudi Kamniško-Savinjske Alpe. Skratka, gora je v bližnji in daljni okolici Bleda na pretek.

Planinska, gorniška tradicija je tudi na Bledu bogata in stara čez 100 let. Razvoj turizma je bil v teh krajih močno povezan s planinstvom. Bled nudi veliko možnosti za planinske izlete ... VEČ ...

crta

Jahanje

Horsbackriding Klemen and Stela 2237 origPosebno doživetje je sprehoditi se skozi Bled in okolico na hrbtu vrlega vranca. Aktivnost, ki bo navdušila vse ljubitelje konj.

Občutite vznemirjenje in veter v laseh ter doživite lepote Bleda in širše okolice na hrbtu mogočne živali, ki je na nek način tudi simbol Bleda, saj konje na Bledu uporabljajo tudi za vleko tradicionalne kočije ... VEČ ...

crta

Poletno sankanje

Bled poletno sankanjePoletno sankanje na smučišču Straža poteka po FIS progi, speljani z vrha hriba, vzdolž dvosedežnice. 

Proga poteka po zelo atraktivnem terenu, saj nudi izreden pogled na veduto Bleda z gradom in jezerom. Izbrana trasa zagotavlja, da bo vožnja zanimiva in da bo poskrbela za primerno dozo adrenalina ... VEČ ...

crta

Veslanje

Bled veslanje 11Blejsko jezero z okolico je idealno za ta lep vodni šport, saj ima zanj vse naravne danosti. Bled se je v povojnih letih razvil v pomemben veslaški center. Organizirana je bila vrsta domačih in mednarodnih regat in tri svetovna prvenstva. Prvo leta 1966, drugo leta 1979, tretje leta 1989. Poleg številnih drugih medalj na svetovnih prvenstvih so blejski veslači osvojili prve olimpijske medalje za samostojno Slovenijo (Barcelona 1992) ... VEČ ...

crta

Alpsko smučanje

Krvavec-Slovenia-skiLe nekaj minut peš hoje je od središča Bleda oddaljena Straža, ki je z eno dvosedežnico in vlečnico lahko dostopna domačim in tujim gostom.

Smučišče je opremljeno z napravami za umetno zasneževanje in je osvetljeno v času nočne smuke. Spodnja postaja sedežnice je na 503 m, zgornja pa na 634 m nad morjem, celotna površina smučišča pa znaša 6 ha ...VEČ ...

crta

Tek na smučeh

tek-na-smucehTek na smučeh je ena najlepših in okolju najprijaznejših oblik rekreacije. Smučarski tek doživlja preporod povsod po Evropi in tudi na Bledu predstavlja pomemben del turistične ponudbe.
Tereni na ravnem in rahlo gričevnatem svetu so naravnost idealni, zato v Blejskem kotu v primeru snega v dolini urejajo proge v sami neposredni okolici kraja in s progami povezujejo okoliške vasi ... VEČ ...

crta

Sprehodi

Bled grad parkPokrajina Blejskega kota je na prvi pogled vsem znana in razpoznavna, po drugi strani pa izletnik tu lahko doživi še vedno veliko novega. Ne le jezero, otok in grad, mnogo drugih drobnih, skritih in intimnih zgodb lahko najdemo tu.

Posebno kvaliteto Bleda kot turističnega kraja predstavljajo sprehodi oz. krajši izleti po bližnji okolici ... VEČ ...

crta

Izleti in ogledi

TNP narava  1Ne le Bled, tudi njegova okolica je vredna ogleda. Izkoristite svoj obisk za krajše ali daljše izlete, na katere se lahko podate v lastni režiji ali v spremstvu lokalnih vodnikov. Obiščite pristne gorenjske vasice in raziskujte neokrnjeno naravo v edinem narodnem parku v Sloveniji. Spočijte si oči in napolnite telo z novo energijo. In odlično gorenjsko kuhinjo! ... VEČ ...

crta

Ribolov in muharjenje

ribolov-1Ribiči lahko preizkusijo svoje znanje in srečo z lovom v Blejskem jezeru. Dovoljen je ulov soma, ščuke, krapa ter jezerske postrvi. V Savi Bohinjki pa je možno ujeti lipana, potočno postrv in šarenko.

V lepo urejenem kasting centru v Ribnem se je možno preizkusiti tudi v suhih disciplinah kastinga. Izvedli smo že Evropsko mladinsko prvenstvo ter Evropsko prvenstvo članic in članov v kastingu ... VEČ ...

crta

Plavanje in kopanje

kopalisceGrajsko kopališče je edino uradno javno kopališče ob Blejskem jezeru. Nahaja se na izredno lepi lokaciji pod visoko grajsko skalo.
V urejenem grajskem kopališču se lahko kopate od junija do konca septembra. Na grajskem kopališču vas čaka zabava za cel dan. Poleg plavanja in sproščanja v senci kostanjev se preizkusite v mokrih avanturah na vodnih igralih ... VEČ ...

 

Location

Written by Super User on . Posted in Uncategorised

Apartmaji Poldi
Koritenska cesta 18, SI-4260 Bled, Slovenija
T +386 4 574 14 58
F +386 4 574 18 30
M +386 41 632 369

 

More Articles...

CONTACT

  • LOCATION
    Koritenska cesta 18
    SI-4260 Bled, Slovenija
    T +386 4 574 14 58, M +386 41 632 369, F +386 4 574 18 30
  • E-MAIL

APARTMENT IN BLED

  • INFO
    For more information or a reservation call Poldi Holiday Apartments on +386 4 574 14 58, or send us an e-mail to leo@okarina.com or simply fill out this  enquiry form.